Чужденци в къщата на Ванга на Благовещение

Руснаци, украинци, гърци и македонци атакуват Рупите

Чужденци в къщата на Ванга на Благовещение | StandartNews.com

Благоевград. След 17 години чакане, навръх Благовещение, руснаци, украинци, гърци и македонци ще влязат в къщата на пророчицата Ванга в местността Рупите.

Постройката ще бъде отворена за посетители във вторник. Очакват се хиляди гости от страната и чужбина да уважат дълго очакваното събитие и да се възползват от възможността да влязат в дома на ясновидката, да усетят нейния дух и да се поклонят пред паметта й. В 11,00 часа свещеници ще отслужат водосвет, а след това всеки ще може да надникне в сградата. „Решихме това събитие да е на Благовец, когато е нейният имен ден.

На гръцки Вангелия означава благовестителка. Тази година честваме и 20 г. от освещаването на църквата на Ванга „Света Петка" в Рупите. Ще има гости от Русия, Украйна, Гърция и Македония, което е признание за живота, делото и духа на леля Ванга", заяви управителят на комплекса Серафим Иванов. Няма да има входна такса за посетителите в къщата на Ванга, ще се влиза вътре безплатно, увери той.

Заради наплива на посетители в района цяла седмица кипя усилена уборка, всичко се почисти. Целта е навсякъде в манастирския комплекс да е зелено и свежо. Ще бъдат посрещнати подобаващо гостите от страната и чужбина. Много от тях дойдоха ден по-рано, защото пътуват от далечни места. „Най-важното е, че почит към пророчицата отдават не само българи, но и много чужденци. Славата й се носи по целия свят. Руснаците обаче я боготворят. Тя никога няма да бъде забравена, защото помагаше на всеки в беда, независимо какъв е", каза още Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай