Чужденци снимат Бабино хоро в Разлог

Чужденци снимат Бабино хоро в Разлог | StandartNews.com

Туристи от страната и чужбина ще са гости на Разлог навръх Бабинден. Пъстро и уникално Бабино хоро е причина за интереса на нашенци и чужденци към планинския град в четвъртък. То ще се извие на централния площад в Разлог.

На 21 януари по традиция в града шумно и весело се отбелязва този празник. Тържеството ще започне в 14,00 часа в малката зала на читалището. Там ще бъдат наградени първото бебе за 2015 година и последното за 2014 година. Първи тази година проплакаха Бояна Терзиева от Разлог и Хриситина Петрова от село Долно Драглище, като и двете ще получат подаръци от кмета на общината Красимир Герчев. Никол Костадинова Попадийна от Разлог е последното бебе за миналата година и също няма да остане без дарове. Кулминацията на празника ще е в 14:30 часа, когато десетки баби ще се хванат на Бабино хоро. Бабинден ще събере на площада в Разлог стотици баби и дядовци с внучета, както щастливи и усмихнати родители.

„Вълнувам се много, тъй като за първи път ще играя Бабино хоро. Миналата година станах баба на второ внуче – момиченце, което сега е на 8 месеца. Готвим се за тържеството от миналото лято. Сама си уших народна носия, направихме носия и на внучката", сподели д-р Ваня Крънчева от Разлог. Тя ще играе право хоро заедно с останалите баби на мегдана, а впечатляващата гледка ще снимат наши и чужди туристи, а не само местните жители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай