Чстично бедствено положение в Хасково, потока от Капитан Андреево е насочен към Лесово

Чстично бедствено положение в Хасково, потока от Капитан Андреево е насочен към Лесово | StandartNews.com

Частично бедствено положение заради дъжда в петък и събота и неделната киша които вдигнаха нивото не реките изаляха пътища, земеделски площи и къщи в някои населена места на Хасково, обяви кметът Добри Беливанов.

Заради придошлата река две семейства бяха евакуирани рано сутринта в неделя от наводнени къщи в Хасковското село Динево.

Упоритият дъжд, който не спря да вали от петък вечер през целият съботен ден и след това снегът на парацали в Хасковска област напакости и създадоха тежка ситуация в селото. В същото време температурите над нулата в неделя разтопиха бързо падналият сняг. 32 къщи са застрашени от наводнението, но няма пострадали хора. В ранния следобед там ситуацията се нормализира и пътят беше отворен. Бедственото положение обаче остава, а властите са в готовност да помагат при нужда. Ситуацията се следи от заместник-кмета Евгени Консулов. Частичното бедствено положение в южната община е обявено за срок от три дни.

Под вода остана и пътят по Е 80 за с. Любеново, разливи има и по трасетата за селата Стойково и Родопи от река Харманлийска . От ЕVN работиха и по авария в с. Зорница, което остана за няколко часа без ток.

Заради наводнение е затворен и ГКПП Капитан Андреево, а движението се пренасочва към пункта Лесово.

От Община Хасково пък излязоха с предупреждение да не се паркира по възловите булеварди, за да може техниката да разчисти качественото улиците и заплашиха, че кото наруши забраната колата му ще бъде вдигната с паяк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай