Читалище и община в спор за имот

Читалище и община в спор за имот | StandartNews.com

Благоевград. Ръководството на читалище "Никола Вапцаров" в Благоевград поиска намесата на съда срещу решение на общинския съвет, с което им се отнема правото на ползване на кафене в сградата на културния институт.

Председателят на настоятелството Васил Новоселски събра в понеделник читалищните дейци и на пресконференция сподели притеснението си от действията на местния парламент. "Преди дни научих, че общината лишава читалището от правото да ползва партерното помещение, което дълги години се отдава под наем. С тези средства се подпомага финансово културният институт", обясни Новоселски.

Той бе категоричен, че ще атакува решението на местния парламент в съда и няма да позволи да бъдат отнемани имоти от културния храм. По думите му той не е бил уведомен по надлежния ред за изваждане на заведението от актива на читалището и затова не е успял в срок да атакува решението на общинския съвет пред областния управител Муса Палев. Кметът на Благоевград Атанас Камбитов бе категоричен, че ще отдаде партерното помещение на нов търг, за да увеличи приходите в бюджета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай