Чиновници катериха стълби за работа

Чиновници катериха стълби за работа | StandartNews.com

Служителите на Областна администрация - Благоевград трябваше да изкатерят десетки стъпала, за да стигнат до работното си място. Кабинетите на чиновниците се намират на четвъртия, петия и шестия етаж на сградата в центъра на града. Те не ползваха асансьора не заради наказание, а тъй като се присъединиха в петък към първия европейски Ден без асансьори – No Elevators Day. Областният управител Бисер Михайлов символично запечати съоръжението и подкани всички служители да се раздвижат, като използват стълбите. Денят без асансьори е част от Европейската седмица на спорта, а негови организатори са

Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) и българският ѝ партньор – сдружение „BG Бъди активен". Всички активности в този ден са доброволни, а достъпът до асансьора е гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност и заболявания, както и за тези, които не желаят да участват.

Основната цел на инициативата е да фокусира общественото внимание върху важността на физическата активност и да демонстрира колко лесно може да бъдем физически активни дори и на работното място. Изкачването на стълби помага за добрия външен вид и предпазва от негативните последствия, които заседяването има върху здравето, коментираха служите на областната управа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай