Червени депутати изслушаха жалби на родопчани

Червени депутати  изслушаха жалби на родопчани | StandartNews.com

Кърджали. Депутати от Коалиция за България проведоха приемна в Кърджали и изслушаха жалби на родопчани. „Сигналите са най-вече за имотни измами в Кърджали и в областта", коментира народният представител от региона Милко Багдасаров, по чиято инициатива се състоя срещата. Според него голяма част от жалбите са свързани с действието или по-скоро бездействието на органите на МВР и прокуратурата.

„Конкретните случаи са различни, част от тях са стигали даже до Касационния съд. Някои от потърпевшите са готови да търсят помощ и от европейски институции", обясни Багдасаров. Той и колегите му Георги Анастасов, зам.-председател на комисията по правата на човека и жалбите на гражданите и Пламен Славов, председател на комисията по вероизповеданията и парламентарната етика
обещаха до месец засегнатите кърджалийци да получат писмен отговор от институциите.

Според Георги Анастасов проблемите на хората от Кърджали са същите като тези, поставяни в цялата страна. „Издаването на нотариални актове въз основа на обстоятелствени проверки, което позволява няколко души да имат документи за собственост за един и същ имот е често срещан казус. Затова ще търсим решение в парламентарната правна комисия", коментира Георги Анастасов.

Петър Славов пое ангажимента освен в правната комисия, с проблемите, повдигнати в Кърджали да бъде ангажирана и Комисията по земеделие и гори в Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай