Бюрото по труда с пет борси в Добрич

Бюрото по труда с пет борси в Добрич | StandartNews.com

Пет трудови борси планира да се проведат на територията на област Добрич през годината, съобщи директорът на добричката трудова борса Васил Сивков. Първите ще са още през март, като те ще са в Добрич и Каварна и основно ще са за набиране на кадри за туристическия бранш. Туристическите трудови борси са традиционни в Добрич, като персонали за обектите си на тях набират както хотелиери и ресторантьори от Добруджанското крайбрежие, така и представители на бранша от Варненска област и Бургас. Две трудови борси ще се проведат в Тервел и Генерал Тошево, а през октомври в Добрич Бюрото по труда ще проведе младежка трудова борса.

"Целта ни е да подпомогнем младите хора, които са завършили и не продължават по една или друга причина обучението си, да намерят реализация" - поясни Сивков. Той отчете, че има лек ръст на регистрираните безработни през януари, спрямо декември м.г., което заяви, че се дължи на приключилите програми по мерките за заетост. Като цяло има намаление на безработните лица, регистрирани в областта през януари т.г. - 9701 души, спрямо същия месец на 2015 г., когато безработните в добричките бюра по труда са били 10 877 души", каза Сивков.

Освен българи на добричката трудова борса има регистрирани и 22 мигранти, които си търсят работа - най-много са от Русия - 15, трима са от Украйна и по един са регистрираните безработни от Турция, Армения, Сирия и Сърбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай