Бургазлия се барикадира в апартамента си, мята хладилници през балкона

Бургазлия се барикадира в апартамента си, мята хладилници през балкона | StandartNews.com

Бургас. Психично болен мъж подлуди жителите на бургаския комплекс "Зорница". 49-годишният Николай Овчаров изведнъж превъртял и започнал да цели минувачите с чинии, тенджери и ножове. След като наличната му посуда свършила, той започнал да мята кутии с блажна боя, метли, лопати и всякакви подобни предмети.

Екшънът се разигра във вторник около обяд в блок 2 в комплекс "Зорница". Полуделият бургазлия се барикадира в апартамента си на шестия етаж и часове наред хвърляше тежки предмети по съседите, които минаваха пред и зад блока. През терасата полетяха дори хладилникът, телевизорът и един маслен радиатор. Канонадата се размина като по чудо без жертви и ранени. Комшиите на Николай се залостиха по домовете си, но около блока минаваха случайни минувачи.

Полицейски екип успя да влезе в жилището на психично болния мъж и го закопча с белезници. Той бе отведен в Центъра за психично здраве в Бургас.

Николай Овчаров страда от години от тежко психично заболяване. Допреди година за него се грижел брат му и той не създавал никакви проблеми. Наскоро обаче братът се споминал и Николай спрял да пие лекарствата си. Оттогава той изпадал няколко пъти в подобни кризи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай