Бургас с елха от рибарски мрежи

Закачат лампички на конфискуваните плетеници

Бургас с елха от рибарски мрежи     | StandartNews.com

Бургас. Тази година Бургас ще има елха от рибарски мрежи. Кметът на града Димитър Николов е решил конфискуваните плетеници да бъдат закачени по дърветата в центъра. В тях ще бъдат вплетени коледни лампички и така с малко средства градът ще бъде богато украсен за предстоящите коледни празници.

Тази година за първи път украса ще има и Детелината - най-известният пътен възел в Бургас. Новото съоръжение, което отпуши пътя към Южното Черноморие, ще блесне в коледна украса още за Никулден. Отделно от това във всеки комплекс ще се обособи новогодишен център, в който ще има елхово дръвче, празнични светлини и кътове с чували от Дядо Коледа. Монтирането на светещите тела и гирлянди започна още в началото на ноември и се извършва на етапи. И тази година цветовете ще се бяло и синьо, като общината запазва основната идея от миналата Коледа. Тогава украсата на Бургас бе призната за една от най-сполучливите в страната.

Новите елементи се пазят в тайна засега, но всичко ще се види на празника на Бургас, когато ще бъде включено цялото осветление. "Стандарт" научи, че една от изненадите ще бъдат именно окачените по дърветата на ларгото рибарски мрежи, по които ще има разноцветни крушки. По традиция светлините на 15-метровото изкуствено коледно дръвче на Бургас, което ще е на площад "Тройката", ще бъдат запалени от кмета на Бургас Димитър Николов и певицата Тони Димитрова. В момента тече кампания с призив към бизнеса да се включи в празничното украсяване на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай