Бургас - епицентър на фестивалното лято

Световни звезди на сцената, Solomun ще накара целия град да танцува

Бургас - епицентър на фестивалното лято | StandartNews.com
  • Световни звезди на сцената, Solomun ще накара целия град да танцува

Разгарът на Лято`2023 вече се усеща в Бургас не само по високите температури, но и по градуса на забавленията.

За поредна година морският град безапелационно стъпва на световната музикална сцена с големи събития и концерти с участието на световни музикални звезди. И в това няма място за изненада - Бургас се утвърди като фестивален град, в който всеки е добре дошъл. Oгромен интерес към културната програма на общината има както от българските туристи, така и от чуждестранните. Доказателство за това е пълният капацитет на заетост в хотелите и местата за настаняване в Бургас.

Още този уикенд ще се усети "цунами" от летни емоции. Бургас продължава с превърналите се в емблема тематични уикенди, които обединяват събития от различен характер. Следващият тематичен уикенд в Бургас е повече от очакван, като акцент в него ще бъдат Национален конкурс за песен "Бургас и морето",

Metalhead Beer Fest 2023

Solar Summer 2023 и един нов, младежки фестивал с акцент върху хип-хоп и хаус музиката - No Rules Fest.

С нова и модерна визия на сцената, десетки изпълнители в рециталната част и талантливи автори в конкурсната програма, на 29 юли, от 20.30 часа, в Летния театър ще бъде отбелязано 40-то издание и 50 години от първото провеждане на Националния конкурс за песен "Бургас и морето". Жури ще бъдат любимите на публиката Йорданка Христова и Росица Кирилова, композиторът Ефтим Чакъров, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, проф. д-р Адриан Георгиев - ръководител на катедра "Музика и мултимедийни технологии" в Софийския университет и заместник-директор на Филиала в Бургас, поетесата Ники Комедвенска и бургаският музикант Деян Вълев - Дишо. Водещ и сценарист и тази година ще бъде очарователната и забавна Здрава Каменова. Билети за фестивала можете да намерите на касата на Часовника и в мрежата на Евентим.

Бирен&Solar Уикенд ще включва и Metalhead Beer Fest 2023. Той ще се проведе на 29 и 30 юли за четвърта поредна година, и ще събере едни от

най-добрите производители на крафт бира

в България и Европа! Събитието по традиция е с локация парк "Минерални бани", съвсем близо до Бургас. В рамките на феста бирата си ще представят 10 български и 6 чуждестранни пивоварни. Те ще наливат поне по 2 различни бира на ден, които няма да се повтарят двата дни. Организаторите от Metalhead Brewery обещават много бира, музика и парти. За почитателите на добрата кухня ще бъдат представени стрийт и крафт храни. Фестивалът предоставя и музикална сцена за изява на DJ-и от България и чужбина.

Освен Metalhead Beer Fest 2023, на хоризонта се задава и поредното грандиозно събитие от поредицата Solar Summer 2023. Четирикратният носител на наградите DJ Awards за най-добър продуцент и най-добър диджей - Solomun, ще накара Бургас да танцува. Solar Summer 2023 на 28 юли, от 23:00 ч., на Пристанище Бургас -това парти не е за изпускане.

Билети за SOLAR SUMMER са достъпни в YALTA CLUB, OMV и Eventim.bg - https://bit.ly/solar-summer-solomun, както и в Grabo.bg.

Младежки фестивал с акцент върху хип-хоп и хаус музиката ще се проведе отново този уикенд на рибарското пристанище в бургаския квартал "Сарафово". Локацията показва, че община и организатори успяват да излязат от рамките на традиционното и да предоставят нови места за забавления на открито.

Това лято в зоната на пристанището ще бъде горещо, танцувално и динамично. Black Eyed Peas разтърсиха Burgas Breeze Fest 2023 миналата събота. Концертът им на пристанището в Бургас е единствената дата от световното турне на групата за Източна Европа. Тази събота, 29 юли, е запазена за грандиозния концерт на сръбската звезда CECA-

кралицата на балканската музика

Вълненията през уикенда продължават с един от най-обичаните съвременни гръцки изпълнители Никос Вертис.  Именно в Бургас той ще празнува 20 години музикална кариера с грандиозно турне с концерт в морския град в неделя, 30 юли.

Превърналият се в емблема на града Spice Music Festival се завръща за своето пето издание на 4 и 5 август със най-любимите изпълнители на музиката от 90-те - Alexia, Apache Indian, Dr. Alban, Culture Beat, Nana и други. На 6 август като част от BURGAS SUMMER LIVE пристигат Roisin Murphy, Morcheeba, Sophie Ellis-Bextor и Phuture Shock като част серията от летни концерти на Fest Team и "Културно-масова дейност", с подкрепата на Община Бургас.

BURGAS SUMMER LIVE е още едно музикално приключение, което стартира това лято. На 11 август Franz Ferdinand, Nothing But Thieves и българите Hayes & Y излизат на една сцена. Editors, eдна от най-добрите съвременни европейски групи, Temples, Shame & ALI са другите големи имена, които ще акостират на морския бряг на 13 август.

Лятото в Бургас не може и без любимия на младежите от цялата страна TEEN BOOM FEST. Любимите певци, инфлуенсъри, актьори, влогъри и тиктокъри ще очакват всички на 19-ти и 20-ти август на Морска гара.

Задава се и един нов фестивал -

"Егаси феста"

на 25-26 август, който ще събере на една сцена 25 от най-емблематичните имена за всички времена от BG хип-хоп музиката, както и най-актуалните в момента трап, дрил New school изпълнители.

За трета поредна година остров Света Анастасия е гореща музикална локация през летния сезон. Фестивалът Solar Island с Yalta club предлага поредица от партита - на пулта на острова през август ще застанат диджеи от световната клубна сцена, Това са Hernan Cattaneo (5 август), Kristian Beyer от дуото Ame (6 август), Victor Calderone (12 август),  Dubfire (13 август) в компанията на Liubo Ursiny. Освен танци под звездите, любимият остров предлага и концерти на едни от най-обичаните български изпълнители. Концертът на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тази събота е напълно разпродаден, а през август на сцената под звездите ще се качат дует "Авеню", Петър Салчев с музиката на Стинг, Владимир Ампов - Графа, група Остава и Deep Zone Project.

Бургас продължава да е и любим избор за семейна почивка заради обширната плажна ивица, красивата Морска градина с различни забавления всеки ден, както и заради сигурността, която предлага градската среда. Горещите точки в нея за Културен център "Морско казино", Летен театър и Експозиционен център "Флора". Тази неделя на открита сцена "Охлюва" ще бъде дадено началото на едно от най-любимите събития в Бургас за малки и големи - десетото издание на

международния фестивал "Дни на куклите"

Той ще се проведе от 30 юли до 5 август.

Какво се случва в морския град вече може да откриете и в единната платформа events.gotoburgas. com. Сайтът предлага лесен и удобен начин до всички събития в Бургас на едно място, както и до предстоящи такива. "Един клик" разстояние ви дели от избора какво да видите в морския град и как най-пълноценно и запомнящо се да прекарате своята почивка. Освен това можете в реално време да резервирате и купите електронни билети за концерт на любим изпълнител, театрален спектакъл или друго вълнуващо преживяване

Всички тези събития означават и добра организация, за да могат жители и гости на Бургас да се насладят на ваканцията си. Община Бургас апелира към пристигащи с автомобили за концертите да търсят възможност за паркиране в периферните му части. Варианти са откритият общински паркинг на ул. "Гурко", паркинг "Пиргос" в к-с "Лазур", частният подземен паркинг на пл. "Кирил и Методий". Община Бургас отново ще обособи специална зона на ул. "Булаир", в отсечката от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон 1". Паркинг зоната ще осигури места за около 120 автомобила. Тя ще работи през следните дни и часове:- 29 и 30 юли - от 18 часа до 1 след полунощ; 4, 5 и 6 август - от 16 часа до 3 след полунощ;  11 август - от 16 часа до 1 след полунощ.

"Бургасбус"  пуска допълнителни автобуси

по линии Б11 и Б12. Извънредните курсове ще бъдат изпълнени в нощта на събота срещу неделя - 29-30 юли, и в нощта на неделя срещу понеделник - 30-31 юли, като часовете на тръгване ще бъдат в 00:30 от начални спирки - терминалите в ж.к. "Меден рудник", ж.к. "Изгрев" и ж.к. "Славейков. В града функционира и нощна линия, която осигурява транспортно обслужване на пътници в интервала от 23:30 до 04:00 ч.

Лятото в Бургас ще е фестивално и без аналог - предложение за незабравима почивка, на което не може да се устои.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай