Бунт за билета в деня на лъжата (ОБЗОР)

Бунт за билета в деня на лъжата (ОБЗОР) | StandartNews.com

Недоволни столичани излязоха на първоаприлски протест срещу поскъпването на билета за градския транспорт в София. Те се събраха пред сградата на общината, за да изразят несъгласието си от 1 юни пътният документ да струва 1.60 лв. Преди седмица Центърът за градска мобилност излезе с предложението с 60% да се повиши цената на билетчето с мотива, че по този начин ще се стимулира използването на карти, чиято стойност се запазва.

Зам.-кметът по транспорт Любомир Христов иска двойно да бъдат увеличени санкциите за нередовни пътници - глобата да стане 40 лева, а актът - 200 лева. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че не приема популистки изказвания за цената на билета.

"Предложението е експертно, то е направено на базата на изчисленията и на икономическите анализи с категоричното ми настояване да не се променят цените на картите", каза тя.

Спирката на тролеи 1, 2, 5, 8 и 9 в тунела на НДК временно се закрива. Това ще стане от 4:30 часа в неделя, съобщиха от Столичната община. И обясниха, че спирката се закрива като превантивна мярка с оглед увеличения трафик в транспортния тунел с новата организация на движение. От полунощ в неделя е планирано миене на участъка, допълват от СО. Гражданите, които искат да се прехвърлят от тролей на метростанция НДК, ще трябва да ходят повече пеша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай