„Бултиш” помага на хората с увреждания в Кърджали

„Бултиш” помага на хората с увреждания в Кърджали | StandartNews.com

Представители на „Бултиш" – Дружество на български и турски бизнесмени" от Пловдив направиха дарение в Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Надежда" в Кърджали. Събраните средства от дарителската акция по повод Великден и Празника на деня на детето в Турция в размер на 1000 лв.и ще се използват за оборудване на сензорна стая.

„Дано винаги да има повече такива светли домове като този в Кърджали, в които децата с увреждания да намират грижа и внимание", каза Донка Колева, председател на Сдружението на българския и турски бизнес в Пловдив "Бултиш" преди да връчи дарението.Тя и придружаващите я останаха впечатлени не само от модерната и добре поддържана база, но и от получените сувенири, изработени от потребителите на Центъра.
Гостите бяха поздравени от зам. - кмета Елисавета Кехайова, която обясни, че развиването на различни видове социални услуги е един от основните приоритети на общината.

В Дневен център „Надежда" има 35 потребители от 3 до 18 г. и 22-ма от 18 до 65-годишна възраст. Сензорната стая е важна за интеграцията на хората със сензорни дефицити. В залата вече са доставени част от основни уреди и помощни средства.С полученото дарение от „Бултиш" ще бъде закупено специално сензорно пано, сподели директорката на Центъра Тюркян Шукри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай