Булевард пропадна при пороя в Хасково

Булевард пропадна при пороя в Хасково | StandartNews.com

Поройният дъжд, който се изсипа над Хасково в петък вечерта отнесе част от булевард. Пътят между квартал Болярово към центъра буквално пропадна от десния си край и остана да се крепи само на сантиметър асфалт. Мястото е обезопасено със сигнална лента между два контейнера за боклук.

Бурята се изви около 9 часа. Близо час преди това обаче гръмотевици разцепваха небето и се чуваше страшен тътен като от бомбардировка. Дъждът заваля около 20.30 часа като на моменти беше премесен с град колкото грахово зърно, а ситуацията стана кошмарна, когато се изви и ураганен вятър. Само за час някои от булевардите се превърнаха в плавателни канали, шахтите на бул "България" покрай Зеленчуковия пазар, в най-ниското на бул. "Илинден" и на пътя към Кърджали вместо да поемат водата станаха гейзери.

Закъсали коли, изпочупени фарове, и бягащи под дъжда минувачи се виждаха навсякъде. На много места в региона е съсипана и реколтата. Най-първи изплакаха производителите от с. Елена.

Край селото има много лозови масиви и стопаните се каниха да започна и гроздобера само след седмица, като очакваха добра реколта. Ударили ги град обаче остави след себе си само лозови пръчки.

Засечките от местната Метеорологична обсерватория показват, че изсипалия се дъжд в Хасково е близо 91 л. на квадратен метър. По-голямата част от дъжда се е излял за около 70 минути, което е създало и проблемите. В събота водата вече се беше отекла и при нормализирането на ситуацията стартираха тренировките от рали надпреварата Писта Хасково -затворен маршрут.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай