БСП започва подписка за референдум в Кърджали на 9-ти септември

БСП започва подписка за референдум в Кърджали на 9-ти септември | StandartNews.com

Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП в Кърджали взе решение за започването на подписка сред населението на общината за отделянето на града в самостоятелна община, съобщиха от местната партийна централа. Оттам уточняват, че стартират и разяснителни срещи с хората от кварталите на Кърджали и населените места за това какви ще са преимуществата на обособяването на града в самостоятелна община и какви са възможностите за "по-добро и справедливо разпределение на средствата от държавната субсидия и приходите от местните данъци и такси".

От БСП Кърджали припомнят, че инициирането на подписката се случва след като на последното заседание местният парламент не прие в дневния ред да бъде включено предложението за провеждане на местен референдум. Събирането на подписи ще започне на 9 –ти септември.

По закон трябва да съберат подписи в подкрепа на предложението за референдум на не по-малко от една десета от гражданите с избирателни права с постоянен адрес в община Кърджали. Тогава Общинският съвет е длъжен да вземе решение за провеждане на референдума за отделянето на град Кърджали в самостоятелна община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай