БСП спря битка за кмет между баща и син

БСП спря битка за кмет между баща и син | StandartNews.com

Благоевград. Баща и син няма да водят люта битка за кмет на благоевградското село Изгрев. Няма да има сблъсък между наследник и родител, след като общинският съвет на БСП в Благоевград оттегли кандидатурата за управник на селището на бащата Венчо Китанов. Социалистите обявиха подкрепата си за Йордан Китанов. Това обяви на нарочна пресконференция депутатът от Коалиция за България Емил Костадинов.

 

Общинската организация на червените взела това решение, за да се избегне противопоставянето между баща и син. Още повече, че Йордан Китанов е човек с доказан авторитет в селото, полицай, автоконтрольор във Второ РУП – Благоевград, той е и водач на кукерската група на Изгрев. „Заставаме зад неговата кандидатура, той е независим, издигнат от Инициативен комитет. Номинирахме баща му, тъй като не бе сигурно, че синът ще успее да излезе в отпуск и да се кандидатира", обясни Костадинов. От БСП вече са уведомили Общинската избирателна комисия за своето решение и се очаква отмяна на регистрираната кандидатура на Венчо Китанов, който е животновъд и пчелар.

 

„Надяваме се, че Йордан ще оправдае доверието на предстоящите избори, които са на 16 март. И двамата кандидати са достойни за уважение, тъй като имат идеи за развитието и благоустрояването на селото. Даваме предимство на младостта, БСП и Инициативният комитет ще работят за успеха на Йордан Китанов", увери депутатът.

 

Частичните избори бяха насрочени, след като в края на миналата година тогавашният кмет Николай Безински бе отстранен от поста за 1 година с решение на Районен съд – Благоевград заради документно престъпление. Управникът заверил заявления на 35 негови съселяни за смяна на пенсионния фонд, без те да подозират за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай