Борят кърлежи с биоразградим препарат

Борят кърлежи с биоразградим препарат  | StandartNews.com

Благоевград. Община Благоевград започна кампания за пръскане срещу кърлежи в града.

Третирането се извършва с препарата „Айкън", който е био и фото разградим, няма остатъчно действие. Обработките ще се извършват след 18.00 часа. До 24 часа след пръскането е препоръчително да не се влиза в тревните площи и да не се пускат деца на детските площадки.

Кампанията се извършва по определен график. Първите дезинфекцирани участъци са по алеята за парк „Бачиново". Напръскани са и централна градска градина, тревните площи на пл."Георги Измирлиев" и зад сградата на общината, край солариума, в градинката пред НАП и пред банята, в зелените площи в кв. „Вароша" и Младежки дом.

Третирани са терените срещу Пето ОУ, градинката срещу Трето основно училище и зеленината пред съдебна палата и в парк "Ловен дом". В Събота процедурата обхвана тревните площи и детски площадки в кварталите „Еленово" и „Ален мак". В неделя ще бъдат обезпаразитени дворовете на всички учебни заведения на територията на общината, а в понеделник - двора на МБАЛ-Благоевград. Пръскането продължава на 30 април в кварталите „Струмско", „Грамада" и „Запад".

Графикът за борба с кърлежите предвижда от 1 до 5 май да се обработят градинките в Централните детски градини, Обединени детски заведения и Дома за стари хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай