Борисов, Московски и Кралев на откриването на фонтана във Варна

Борисов, Московски и Кралев на откриването на фонтана във Варна | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски и спортният министър Красен Кралев дойдоха снощи на официалното откриване на най-новия фонтан във Варна. Десетки се снимаха с министър-председателя на фона на най-високия в страната воден стълб, който достига 41 м.

Борисов пусна снимки в профила си в социалната мрежа Фейсбук с поздрава „Честит празник, Варна!".

"Тази вечер във Варна официално бе пуснат обновеният фонтан на пл. „Независимост", чиято водна струя достига 41 м. На първо време от фонтана ще свирят 8 мелодии и специални системи ще пресъздават над 2000 цветови комбинации, а всяка вечер ще има програма, съчетаваща вода, звук и светлина. С това обновената пешеходна зона на града добива завършен вид, но тя е само начален етап от мащабния проект "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на град Варна", който се финансира по програма "Зелена и достъпна градска среда" на ОП "Регионално развитие" ", написа премиерът под снимките от центъра на Варна.

60 музиканти от оркестъра на Варненската опера подгряха настроението на хората, които чакаха феерията от танцуващи цветни струи. Когато ги пуснаха, имаше и красива заря, първа на празничната вечер, а след това в полунощ още поне 15-минути фойерверки над морето.

Всяка вечер от 20.30 ч ще има пълна програма на новия фонтан, съчетаваща вода, звук, светлина, обеща кметът на града Иван Портних. Вечерта на тържествения концерт за празника на града той поздрави своите съграждани, които бяха препълнили Летния театър.

"Символиката на един от най-големите християнски празници– Свето Успение Богородично, прави този ден още по-специален за варненци. И тъй като днес е празник, няма да правя равносметка, въпреки че заедно свършихме много работа за 2 години и рестартирахме града. Благодаря ви за търпението и подкрепата, която получихме за ремонтите, улици и булеварди, за строежите на детски градини, за озеленяването и реализацията на европейските проекти!". Кметът получи много поздравления от хората по време на празничната вечер– откриване на фонтана и на уникалното водно шоу в обновената зона на Морска гара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай