Болярите поведоха в класацията за Европейска столица на културата

Болярите поведоха в класацията за Европейска столица на културата | StandartNews.com

Велико Търново. Старата столица е единственият от четирите класирани за финала градове за Европейска столица на културата, който получава признанието за иновативен подход в решаване на проблеми по кандидатстването за престижната класация. На сайта на Министерство на културата вече е публикуван доклад на международното жури, което е дало много висока оценка на Велико Търново.

Избора на темите за „щастие" и „благосъстояние", като все по-често присъстващи в дневния ред на Европа и Света се е харесал на журито, имайки предвид слоугън на старата столица "Творим щастие". „Журито дава висока оценка на яснотата и ентусиазма по време на представянето. Стратегическите въпроси, пред които е изправен градът, увеличаващият се брой туристи. Решаването на проблемите чрез промяна в поведението, свързано с културните дейности, е новаторски, се казва в доклада.

„Щастието" и „благосъстоянието" са теми, които все повече присъстват в дневния ред на Европа и в световен план. Журито оценява високо и участието на граждани от други европейски държави, които сега живеят във Велико Търново, като израз на европейското измерение. Предложените проекти във формуляра за кандидатстване са с интересен подход към европейското измерение.", гласят основните тези в оценката на комисията по кандидатстването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай