Блумбърг дава рамо на старозагорски проект

Блумбърг дава рамо на старозагорски проект | StandartNews.com

Стара Загора. Градът на липите не можа да спечели награда от традиционния конкурс „Предизвикателство за кметове" на фондация „Блумбърг", но старозагорският проект бе оценен по достойнство и ние получихме покана да продължим да работим заедно по него. Това обяви ръководителят на проекта Румяна Грозева, шеф на агенцията за регионално икономическо развитие сред последния тренировъчен лагер на финалистите в Берлин, сред които бе и София.

Както вече бе обявено, големият победител в конкурса е Атина, която спечели голямата награда от 5 млн. долара с проект за разширяване обхвата на културно-историческия туризъм в гръцката столица.

Идеята на старозагорския екип предвижда създаване на Борд за предприемачество и иновации с общите усилия на местната власт, бизнеса и науката. „Основната цел е да спре изтичането на „мозъци" от региона, да се задържат и привличат младите хора с потенциал", поясни Грозева. До края на октомври щели да бъдат уточнени детайлите по съвместната работа с екипа на фондация „Блумбърг". „Ще бъдем доволни дори това да бъде само експертна помощ, защото това са удивителни хора, от които можем да научим много", призна шефката на старозагорския проект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай