Благоевград ще пази имущество с гардове и СОТ

Благоевград ще пази имущество с гардове и СОТ | StandartNews.com

Община Благоевград ще наеме фирма за охрана на недвижимо имущество. Вече е обявена процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на обществена поръчка. Целта е осигуряване на охранителни услуги чрез сигнално -охранителна техника /СОТ/ и чрез физическо присъствие (жива охрана) и мобилни групи в общински обекти и територии. Общината се принуди да наеме охранителна фирма, след като бяха регистрирани десетки случаи на вандализъм и унищожаване на общинска собственост.

Общината е готова да задели сума от 210 000 лева с ДДС, за да гарантира опазването на общинското имущество. само за няколко месеца вандали безчинстваха в няколко парка, унищожиха уреди и съоръжения в детски и спортни площадки. Не се посвениха да съсипят осветлението в Мемориален комплекс „Кръста" над града. Нанесените щети са за десетки хиляди левове. Затова кметството ще разчита на охранителна фирма да спре тези набези и да не позволи унищожаването на общинско имущество.

Очаква се няколко дружества да се явят на конкурса. Критерият за оценка е "икономически най-изгодна оферта". Най-важните точки в нея са предложената цена за изпълнение и срокът за реакция при опит и проникване в обекта или при кризисна ситуация. Периодът за извършване на услугата е 1 година след сключване на договора за изпълнение. Ако всичко с процедурата е наред, в края на април може да има охрана на общинските обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай