Благоевград на челно място по развитие

Благоевград на челно място по развитие | StandartNews.com

Благоевград. Благоевград е един от най-бързо развиващите се областни центрове в страната. Това е заключение на Института за пазарна икономика. Изследването се базира на регионални профили и показатели за развитие за 2013 година, като областният център на Пиринско е в челната петица с традиционно силните София, Варна, Бургас и Пловдив. Тези пет областни центъра са и най-слабо засегнатите от икономическата криза, сочат експертите от Института по пазарна икономика, позовавайки се на инвестиционната активност и нивата на заетост в тях.

Сред обективните и основни показатели за икономическа активност са броят на издадени строителни разрешителни – в община Благоевград са 434 от началото на тази година до момента, което е със 111 повече от предходната 2013 г. Този строителен ръст говори и за гарантирани работни места и стабилни доходи на десетки работници и техните семейства. Което пък от своя страна води до по-високо потребление, подхранващо по-малките търговски обекти в общината.

Инвестиционната активност и тенденцията към устойчив растеж продължават да бъдат част от усилията на кметския екип за повишаване жизнения стандарт в общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай