Благоевград купува и двойка бели лебеди

Благоевград купува и двойка бели лебеди | StandartNews.com

Благоевград. В природата винаги има баланс. Затова скоро до двойката черни холандски лебеди в езерото в парк „Бачиново" над Благоевград ще заплуват и две бели птици. Двойката вече е поръчана и се чака да се достави от Холандия.

„Оптимистичният вариант е до Великден да имаме и два бели лебеда редом до черните. Най-късно до месец птиците ще са тук", заяви управителят на общинската фирма „Биострой" Васил Бачев. Първите два екземпляра бяха доставени по специална заръка на дружеството от ветеринарни лекари от Ловеч. Черните лебеди са на една година и никога досега не са били разделяни. Цената им бе 1000 лева, по 500 лв. за бройка, толкова ще струват и белите им събратя.

За изящните птици се полагат специални грижи, като през първите дни на адаптация са под постоянно наблюдение. За тях се купува специална храна. Те са в компанията на близо 50 диви патици във водоема, където плуват от 27 март. Паркът е любимо място за разходки и отдих на благоевградчани и на гостите на града. Двойката обогати животинския свят в езерото и вече се превърна в атракция и за малки, и за големи. Постоянното облагородяване на парк „Бачиново", който от няколко месеца разполага и с фитнес на открито, има за цел да направи мястото още по атрактивно за почивка и забавление за местните хора и за туристите. „Затова ще закупим и двойка бели лебеди, за да радваме всички посетители, но най-вече децата", твърди Васил Бачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай