Билетчето в Бургас 1,50 лв., електронното - 0,95 лв.

Билетчето в Бургас 1,50 лв., електронното - 0,95 лв. | StandartNews.com

Хартиеният билет за градския транспорт в Бургас ще стане 1,50 лева, ако се закупува от шофьорите на автобусите. Електронният пък ще струва 0,95 лв., съобщи зам.-кметът Красимир Стойчев. Той представи новата транспортна схема на града и електронната билетна система. На срещата присъства и управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев. Хартиеният билет ще се закупува за еднократно пътуване, без прекачване, както и за лимитирано във времето пътуване с неограничено прикачване в рамките на транспортната схема, съобщи Topnovini.

"За градски линии на обществения транспорт базовата цена на еднократното пътуване с един автобус е лев. Цената на едно пътуване с електронната карта ще е 0,95 лева. За тази сума може да извършите пътуване с един, два, дори и три автобуса, но в рамките на 45 минути", обясни Стойчев. Общината ще въведе и нощни линии - от 00,00 ч до 04,30 ч. Тогава хартиеният билет ще струва 2 лева.

Ако на един гражданин му останат към две пътувания, ще има звуков сигнал на валидатор в автобуса, който да го предупреди, за да може след това той да си презареди електронната карта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай