Библиотеката в Млечино с 20- томна образователна и културна енциклопедия

Библиотеката в Млечино с 20- томна образователна и културна енциклопедия | StandartNews.com

Кърджали. Библиотеката в Млечино вече ще предлага на своите читатели 20- томна образователна и културна енциклопедия. Дарението направи изселникът от Турция Рамадан Чауш, родом от ардинското село.

"Тук са корените ми и реших да откликна на призива на местната културна институция за набиране на книги.Томовете, които дарих съдържат енциклопедични знания от различни области на живота и мисля, че ще бъдат от полза както за децата и младежите, така и за по- възрастните посетители на читалищната библиотека", сподели Рамадан Чауш.

Той е бил дългогодишен учител в закритото вече Основно училище „Хр.Смирненски" в Млечино, и за втори път дарява книги. Завършил е география и история в Софийския университет „Св. Кл.Охридски". През 60-те и 70-те години на миналия век е бил председател на местното ТКЗС. Дълги години е работил и като зам.-председател и главен специалист на Общинския съвет за народна просвета в Млечино. През 1990 г. следва съдбата на хиляди български турци и заминава в южната ни съседка. Там продължава да работи като учител в истанбулския квартал Баджълар.Сега е пенсионер и всяко лято се връща в родния си край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай