Безработни стават гардове по селата

Безработни стават гардове по селата | StandartNews.com

Стара Загора. Двеста безработни от Старозагорско ще започнат работа по националната програма „Сигурност". Кандидатите трябва да са регистрирани на трудовата борса, да имат завършен минимум осми клас, да са физически и психически здрави, да не са осъждани и срещу тях да няма образувано наказателно производство, посочват условията от регионалното Бюро по труда. Охранителите ще бъдат назначени на 8-часов работен ден за 8 месеца и ще получават минимална работна заплата. Ще работят на 2 смени 5 дни в седмицата, без почивните дни и официалните празници.

Опазване на обществения ред в по-големи села в общините - Стара Загора и Опан, ще бъде основното задължение на гардовете по неволя. Те няма да бъдат въоръжени, но се смята, че самото им присъствие ще респектира крадците и разбойниците, които върлуват и в старозагорските села.

В националната програма „Сигурност" са включени общо 9 села в Старозагорската община - Змеево, Дълбоки, Хан Аспарухово, Богомилово, Калояновец, Ракитница, Хрищени, Братя Кунчеви и Маджерито, и три села в община Опан - Опан, Ястребово и Средец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай