Без агитация и плакати в рейсовете

Без агитация и плакати в рейсовете | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов забрани използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация. Шест места са определени за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания за общински съветници и за кметове, както и национален референдум, насрочени за 25 октомври.

Те могат да се лепят пред Драматичен театър "Никола Вапцаров" и пред Зала "22 септември", на парапета на подземния гараж при Регионална здравна инспекция, върху подпорните стени на ул."Шар планина" и на Целодневна детска градина №8, РЗИ, върху стените на подлеза в квартал "Струмско" и подпорните колони на мостовете.

Забранява се използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. Не се разрешава унищожаването и заличаването им, ако са поставени по определение ред, до края на изборния ден.

Не бива да има плакати в изборните помещения и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която са те, както и на места извън определените в заповедта. Партиите, коалициите и инициативните комитети в 7-дневен срок след изборния ден са задължени да премахват поставените от тях агитационни материали. При нарушение на горепосочените задължения ще се наложат административни наказания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай