Берковица награди добрите си деца

Берковица награди добрите си деца | StandartNews.com

Кметът на Берковица Милчо Доцов награди добрите деца на града, съобщиха от общината. Цял клас – 7-а, от трето основно училище „Иван Вазов" в Берковица получи приза „За добри дела". Той е обявен от местната комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни.

Седми А клас, чийто класен ръководител е Екатерина Григорова, е номиниран за наградата от съученика на децата Милен. През годината той се разболял от рак на кост на крака. Всички в класа събирали пари за операцията и ги предали на майка му. В акцията се включили и учителите. Сега момчето е оздравяло и отново е на крака. Хубаво е да знаеш, че имаш не само финансова помощ, но и че някой мисли за теб, споделя Милен в писмото за номинацията.
Седми А клас е събрал пари и за друг свой съученик – дете от Център за настаняване от семен тип. С тях са му купили топли обувки и мечтана от малък игра. Парите седмокласниците събират чрез различни прояви и от джобните си, които им дават родителите им.

Кметът Милчо Доцов награди и други 17 деца, отличени в конкурса „За добри дела". Добрите момчета и момичета са се грижили за възрастни хора, помогнали са на паднал на улицата човек или са приютили бездомни животни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай