Бебе почина в приемно семейство

Бебе почина в приемно семейство | StandartNews.com

Родителската двойка отглеждала за пети път чуждо дете в дома си

Разград. Бебе, ненавършило още пет месеца, бе открито мъртво в дома на приемните си родители в Разград. За смъртта на малкия съобщила сама приемната майка, която в сряда сутринта алармирала социалните служби в града, че пеленачето е починало.

Момченцето било настанено в семейството през януари тази година. Родителската двойка, натоварена с отглеждането му била с дълъг опит в приемната грижа. Освен че отглеждали две собствени деца, от 2007 година досега съпрузите са приютявали в дома си пет други малчугани , всичките в пеленаческа възраст. Четирите бебета, отглеждани в домакинството преди инцидента са престоявали в къщата различно време и били извеждани оттам слад като им се намерят осиновители.

Според социалните работници в Разград приемното семейство имало богат опит в отглеждането на новородени. При многобройните проверки, които са им правени до момента, не са откривани пропуски, които да застрашават сигурността на децата или да подсказват за недостатътчни грижи.

Инцидентът с мъртвото пеленаче се разследва както от полицията, така и от Агенцията за закрила на детето в Разград. От МВР съобщиха, че чакат резултатите от съдебно медицинската експертиза, която се извършва в болница в Русе и която ще посочи причината за фаталния изход. От службата за закрила на детето отказаха всякакви подробности до приключването на проверката.

В момента в Разград има регистрирани 70 приемни семейства, при които се отглеждат деца, изоставени от собствените си родители. Случай с тежки нарушения на родителските задължения до момента не е регистриран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай