Баща обяви гладна стачка, за да види детето си

Баща обяви гладна стачка, за да види детето си | StandartNews.com

Благоевград. Баща обяви гладна стачка пред дома на тъста и тъщата си в Разлог, защото не му дават да види дъщеря си. Тихомир Плачков е в процес на развод с жена си Мария. От края на миналата година те не живеят заедно. И двамата работят в София. 2-годишната им дъщеричка живее при родителите на майка си.

Бащата пристигнал вчера предиобед пред дома на тъста си д-р Живко Юруков и поискал да види детето. Те обаче не му разрешили и бащата извикал полиция и социални служби. Униформените предупредили двете страни да не се саморазправят. Социалните работници пък установили, че детето се отглежда при много добри условия, баба му и дядо му са лекари, то се развива много добре за възрастта си и те не могат да го изведат от домашната му среда. "Преди са провеждани срещи между бащата и детето. Но сега майката по телефона отказа бащата да види дъщеря си. Докато съдът не излезе с решение по бракоразводното дело, няма как да се намесим", обясни шефката на "Социално подпомагане" - Разлог Даниела Рашева.

Тъстът твърди, че Тихомир изгонил жена си и детето и наскоро се сетил за тях. "Нека да се обади предварително, да уговорят с дъщеря ми ден и час, а не да прави циркове и да очерня фамилията ни", каза д-р Юруков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай