Баща няма да лежи в затвора за убийство на сина си

Баща няма да лежи в затвора за убийство на сина си | StandartNews.com

Съдът освободи от наказателна отговорност баща, заклал сина си след битов скандал в разложкото село Баня. 56-годишният Илия Коршумов бе признат за виновен в извършване на тежкото престъпление, но няма да лежи в затвора заради лошо здравословно състояние. Семейната драма се разигра на 12 февруари 2012 година в къщата им в село Баня. Бившият миньор редовно злоупотребявал с алкохола, при което ставал агресивен и заядлив. Същата вечер отново се напил. Към 21 часа у дома се прибрал 33-годишният му син Димитър, също солидно почерпен. Двамата се скарали. Разпрата ескалирала. Синът ударил с юмрук два пъти в лицето баща си. Изгубил контрол над поведението си, пенсионерът грабнал от масата кухненския нож и го забил в гърдите на детето си. Пристигналият на място медицински екип заварил окървавения мъж да лежи на пода, а баща му да го гали по главата.

Детеубиецът веднага е арестуван и предаден на съда. Преди дни станаха ясни и мотивите на магистратите за взетото преди месец решение.

Те приеха, че от субективна страна деянието е извършено в условията на пряк умисъл. Заедно с това извършителят е действал при условията на неизбежна отбрана. Заради тежкото здравословно състояние на бившия миньор – трудно подвижен с операция за отстраняване на тумор, окръжните магистрати потвърдиха присъдата на Районен съд-Разлог. Така Илия Коршумов бе признат за виновен, но освободен от наказателна отговорност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай