Банскалия се жалва, че е бит в полицията

Банскалия се жалва, че е бит в полицията | StandartNews.com

Благоевград. Банскалия получи нараняване на капачката на крака в сградата на полицията в Банско. 26-годишният Ивайло Янчовичин бил в нетрезво състояние и вдигнал скандал на униформените, твърдят от полицията. Те го задържали заедно с брат му близнак Иван и още един техен приятел, тъй като счупили 9 улични осветителни тела и унищожили 1 декоративна украса.

Сигнал за вандалските изцепки на тримата банскалии е подаден в полицията към 22,00 часа в понеделник. Полицейските служители са установили нарушителите и са ги задържали със заповед до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство  за унищожаване на чужда собственост, законът предвижда до 5 години затвор.

След довеждането им в РУП-Банско единият от хулиганите проявил грубо и агресивно отношение спрямо полицаите. Наложило се органите на реда да употребят физическа сила и помощни средства. Те натиснали задържания на земята, за да му сложат белезници. Тогава банскалията получил нараняването на капачката на крака си. Оказана му е необходимата медицинска помощ. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. По заповед на директора на МВР - Благоевград комисар Георги Костов е разпоредена служебна проверка по случая. „Когато има приложена физическа сила спрямо някое лице, ние сме длъжни да назначим проверка. Ще се направи анализ дали е било нужно да се стига дотам. Ако не е било необходимо, то виновните наши служители ще бъдат санкционирани", коментира комисар Костов.

Ивайло е бил пребит в полицейското управление в Банско. Счупили са му капачката на коляното. Брат му Иван е бил пред вратата на полицейската стая и го е чул да вика за помощ, заявиха близки на близнаците, чиято майка Елена Янчовичина е общински съветник от ВМРО. Младите мъже са собственици на популярния в Банско ресторант "Метоха". Във вторник Ивайло внесе жалба до Инспектората на МВР и директора на ОД на МВР - Благоевград. Пострадалият твърди, че отнесъл пердах от един полицай и е жертва на полицейско насилие. Той отрича да са чупили общинско имущество, а всичко е постановка на полицията. Изместена му е капачката, движи се с патерици, има синина на лицето, извади си медицинско за травмите, които са му нанесени. Негови роднини твърдят, че полицаите се заяли с него, брат му и приятеля им, тъй като не носели в себе си документи за самоличност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай