Българският трибагреник грейва от 500 сгради в Града на липите

Българският трибагреник грейва от 500 сгради в Града на липите | StandartNews.com

Стара Загора. Националното знаме ще се развее от 500 жилищни кооперация в Града на липите. Родолюбивата кампания

„Да развеем българския трибагреник" е посветена националния празник – 3 март, и ще стартира на 19 февруари, когато България свежда глава пред паметта на Апостола на свободата. Трибагреникът ще се развее и във всички входове на сгради, които се отличават с добра визия, поддържани междублокови пространства и градинки, поясниха от общината. Знамена щели получат и всички домоуправители на жилищни кооперации, които до края на февруари са подадат заявления за участие в националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Според инициаторите създадените сдружения на собствениците са показали воля, единство и загриженост за средата, в която живеят.

На самия 3 март огромен трибагреник ще поведе и празничното шествие от признателни старозагорци, които ще тръгнат от площада пред общината и ще спрат за поклонение пред мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора".

Нека всички старозагорци развеем българския трибагреник в празничните дни и не забравяме, че живеем в град, възроден от пепелта като Феникс, символ на българщината и на българския дух, призовават инициторите на кампанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай