Българските фенове на рока се сбогуваха в Каварна с Twisted sister

Българските фенове на рока се сбогуваха в Каварна с Twisted sister | StandartNews.com

Заредени с много емоции хиляди фенове на рока вече са в очакване на Каварна рок фест 2016. Форумите изобилстват с емоционални изявления, като дори има предложения от столичани да се изместят да живеят в Каварна, а друг предлага направо Каварна да стане столица. В рамките на три вечери почитателите на вечната рок музика буквално се издигаха до невероятни върхове, като кулминацията бе неделният концерт, на който хедлайнери бяха американската банда Twisted sister. Момчетата пристигнаха отново за участие в Каварна след 10 години.

Те бяха една от бандите участвали в първото издание на феста. Вокалистът на бандата Дий Снайдер обогати колекцията от автографи, която Кметъла Цонко Цонев събира в безценната си музейна експозиция - служебния автомобил на община Каварна. Феновете на рока имаха удоволствието да се насладят на изпълнителите на вечните I Wanna Rock и We're Not Gonna Take It в световната рок класика.

Бандата посвети концерта си на внезапно починалия барабанист на групата Ей Джей Перо. Негов заместник на барабаните бе друг добре познат на публиката в Каварна музикант - Майк Портной, който е забивал на сцената в морската рок столица с друга не по-малко култова банда - Dream Theater. С тази своя изява Twisted sister казаха сбогом на Каварна и България. Те не са свирили на друга сцена у нас, освен в Каварна. Бандата обяви, че тази година прави прощални турнета след 40 години съществуване и от 2016 г. няма да има срещи с публиката по този начин.

Наред с тях на сцената в неделната вечер бяха още шведите от Gandlemass и HammerFall, както и британците от UFO, които при пристигането си в Каварна преди да отидат на стадиона, разгледаха Алеята на рока в централния парк и си направиха снимки с кмета Цонко Цонев пред паметника на легендарния Дио. Също така вокалистът на групата Фил Мок и китариста Пол Реймънд се разписаха на безценния автомобил с автографи.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай