Багдасаров натиска за новия път до Маказа

Багдасаров натиска за новия път до Маказа | StandartNews.com

Кърджали. Народният представител Милко Багдасаров предприе поредица от срещи и разговори за ускоряване отварянето на новия път за прохода Маказа от спирка Джебел до Подкова. Строителството на трасето завърши в края на октомври, но и досега пътят не е въведен в експлоатация.

„Имам твърдото уверение на министъра на МРРБ Десислава Терзиева и на Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", че процедурата по отварянето на новия участък ще бъде завършена във възможно най-кратките срокове", коментира червеният депутат. По думите му забавянето се дължи изцяло на технически проблеми с обработването на документацията.

В момента вече е издадено строителното разрешително за обекта, в ход са процедурите по Закона за устройство на територията за сключване на договори за поддържане на новия участък от пътя Кърджали – Комотини и за зимното му почистване. „Не искам да се ангажирам с конкретни срокове, но уверенията от МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура" са, че през втората половина на януари вече ще може да се пътува по новия път", каза Милко Багдасаров.

Новият участък съкращава трасето от Кърджали до ГКПП „Маказа"с близо 15 км или половин час. Само през последните два дни на 2013 г. и първи януари т. г. през пункта са минали над 1200 коли или повече от 3500 души. По мнението на специалистите откритият на 9 септември миналата година граничен пункт се очертава като третият по важност на българогръцката граница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай