Бъдещи екскурзоводи от Варна в подкрепа на Татул

Бъдещи екскурзоводи от Варна в подкрепа на Татул | StandartNews.com

Кърджали. Студенти от Колежа по туризъм при Икономически университет – Варна решиха да подкрепят Татул в националната кампания „Чудесата на България", след като изкачиха светилището на Орфей, съобщиха от общинска администрация Момчилград.

„Мегалитният паметник е уникално културно наследство и истинска гордост за момчилградчани. Амбицирани сме да отворим широко врати не само за нашите гости от България, но и към туристи от различни краища на света", сподели кметът Акиф Акиф, който призова родопчани да гласуват активно в оставащите дни.

През седмицата 60 бъдещи екскурзоводи от морската столица са на 5-дневна обиколка в Източните Родопи под надслов „Тракийското културно - историческо наследство".

В практическите им занятия са включени посещения на светилището на Орфей при с. Татул, Скалния град на траките Перперикон, скалното светилище Харман кая и религиозния комплекс Елмалъ баба теке. Маршрутът е избран от ръководителя на групата Бисер Попов, зам.-председател на Асоциацията на екскурзоводите в България.

Студентите са убедени, че Татул заслужава да бъде в Топ 10 в „Чудесата на България".

„Татул е вълшебство, заредено с енергия. Истинският потенциал на този паметник не е разкрит и тепърва ще има наплив на туристи, но е необходимо да се популяризира", смята Бисер Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай