Баби мажоретки на сухо, музиката им засече

Баби мажоретки на сухо, музиката им засече | StandartNews.com

Варна. Техниката засече и остави без музика изпълненията на баби-мажоретки за откриването на Панаира на меда в центъра на Варна. Накипрени като пчелички, възрастните дами не се отказаха за радостта на тълпата, която събраха, за да покажат бодри танци.

Трупата от 20 жени е от Шумен и е участвала в първото издание на „България търси таланти”. Ветеранките са основали преди 5 години общоградски спортен клуб за здраве „Мадарски конник”.

Тяхната кауза е здраве и дълголетие, а рецептата им за вечна младост е 1 литър вода със 100 грама чист мед, сок от един лимон и се пие на гладно всяка сутрин.

Доайенът на трупата е 73-годишната Донка Ковачева, а най-младата пчеличка е на 64 години. Всички са пенсионирани учителки и преподавателки и винаги се занимават с гимнастика и туризъм.

Специално за Варна изпълниха танц с бели костюми и възпроизведоха сини вълни, макар и без музикален фон.

В шестото издание на панаира участваха над 15 производители на пчелен мед. Чужди туристи извиха опашки да си купят българската виагра - мед от магарешки тръни. Носител на грамоти и ордени пчеларят Пенчо Мандичев от град Левски смая всички с напитката само за царе и богове - медовина с мурсалска билка, както и мед – три в едно, от рапица, манов и билков. Варненецът Иван Савов показа библията на пчеларите –„Ползата от пчелите” издадена през 1905 година, с автор М.К.Вачков,един от създателите на българското пчеларско дружество в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай