Автобус с пловдивски футболисти се блъсна в ТИР

Автобус с пловдивски футболисти се блъсна в ТИР | StandartNews.com

Автобус с пловдивски футболисти катастрофира тежко, като се вряза челно в ТИР с турска регистрация. Инцидентът е станал в събота след обяд на около 10 км. от карнобатското село Лозарево, в района на Ришкия проход. В автобуса са пътували 16 футболисти на възраст 14 – 16 години от футболен клуб «Сокол» - Марково, съобщиха от полицията. Те са се придвижвали от Пловдив за Варна, където утре са имали мач в осмина финал с варненския "Черно море" на стадиона до Аспаруховия мост.

От пътния инцидент по първоначални данни са пострадали четирима младежи и двама от общо четиримата възрастни, които са ги придружавали. Ранените са в относително добро здравословно състояние, с натъртвания, синини и по-леки контузии. пострадалите футболисти са настанени в МБАЛ Бургас и УМБАЛ "Дева Мария". От полицията съобщиха, че причините за тежката катастрофа все още не са изяснени. Според футболистите, автобусът е изпреварвал, но заради силния дъжд не е успял да се прибере навреме в платното и се е блъснал челно в идващ насреща му ТИР.

"В Университетска болница „Дева Мария" са настанени две от пострадалите момчета, които са на възраст 15 години. Те са в задоволително общо състояние.

Единият пострадал е с травма на главата, предстои да му бъде направен скенер. Другият е с травма на коляното и ще му бъде направен рентген, койтода установи има ли счупвания. Двамата са адекватни, в съзнание, след диагностициране ще бъде решено дали ще останат за допълнително лечение в болницата или ще бъдат освободени за домашно лечение", съобщиха от здравното заведени.

Двамата водачи са били тествани с дрегер за употреба на алкохол, но апаратът е отчел отрицателни показания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай