"Ауди" се разпадна на пътя, шофьорът пише до завода

"Ауди" се разпадна на пътя, шофьорът пише до завода | StandartNews.com

Велико Търново. Ауди А6 скъса заден мост на равен път и изуми автосервизите във великотърновско. След необичайната катастрофа от централата на фирмата в София останали също учудени от "разпадането" на колата.

Великотърновецът Димитър Върбанов пътувал със закупеното от автокъща преди месец Ауди, докато колата не се саморазглобила на пътя край свищовското село Козловец. Задният мост се скъсал на равен път без дупки при скорост около 40 км/ч. Моста се влачил след колата заедно с гумите докато не ударил друга кола.

Аудито вече било извън контрол и се оказало в близката нива. Върбанов е направил детайлни снимки на повредената кола и ги изпратил в немската компания производител, както и до българското и представителство в София. "Отговориха ми, че в историята на марката нямат друг такъв случай. Очаквам подробностите и заключението на експертите от "Ауди", за да разбера какво точно се е случило", каза Димитър Върбанов.

По случая е образувано досъдебно производство. Криминалистите проверяват няколко версии за щетата. Вероятна причина за повредата е дефект или "умора" на метала, от който е изработен моста. Колата е минала детайлен технически преглед преди да бъде регистрирана у нас и не показала никакви дефекти. Можело да се касае също за умишлена повреда, или пък автомобилът да се е разбил от движението по българските пътища, които са осеяни с дупки.

Колата е дадена за техническа експертиза и след това ще бъде ремонтирана в специализиран сервиз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай