Атакуваме Гинес с вечеря на плажа

Атакуваме Гинес  с вечеря на плажа | StandartNews.com

Инициативата събира 500 варненци, пекат 15 питки, гостите си носят ястия

В навечерието на празника на Съединението ще бъде опъната най-дългата трапеза за вечеря на красивия плаж в Аспарухово. Под мотото "Заедност" инициаторите искат да възродят традициите и да обединят хората. Импровизираната маса от дълги бели платна ще бъде опъната между култовите заведения на плажа "Верандата" и "Плевнята" на 5 септември от 18,30 ч. Очаква се на трапезата да седнат 500 варненци и гости на града, каза Мария Георгиева от сдружение "Живей активно", което прави уникалната и без аналог идея досега.

Концесионерът "Лазурен бряг 91" вече е ударил рамо за осъществяването й. Ще има богата музикално-артистична програма, осигурени са сцена и осветление, предоставени от община Варна. Няма да липсват и свещи, които да създадат романтична атмосфера. За хлапетата ще има детска дискотека с кака Стели, забавни номера с комичен ексцентрик, за големите - поп певиците Теди Ганчева и Ралица Добрева, ориенталски танц и фламинко, руски и цигански романси. На сцената ще бъде и виртуалният Жоро Степа. За самата вечеря ще бъдат опечени над 15 погачи, ще има още кулинарни изкушения, но домакините приканват гостите да си носят любимите ястия и да ги споделят със съседите по трапеза.

Веднага след 5 септември ще се направи запитване до "Гинес" и дали може да се кандидатства за рекорд. Отговорът обикновено се чака 8 седмици. Но идеята на сдружение "Живей активно" общата вечеря под звездите на Аспаруховия плаж е да стане традиция, хората и туристите на Варна да се веселят заедно в края на лятото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай