Асфалтират улици и градят детски площадки в Благоевград

Асфалтират улици и градят детски площадки в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Редица мащабни инфраструктурни проекти ще бъдат реализирани през това лято в Благоевград. Четири изцяло нови детски площадки ще бъдат изградени, а пет други ще бъдат ще се реновират основно. Важни за града инфраструктурни обекти също ще бъдат реализирани. Готов е вече пътният участък на улица „Иван Михайлов" от входа на областния център до Регионалния телевизионен център. За ремонт се подготвят още улиците „Освобождение", „Велико Търново" и „Асен Йотов", а улица „Цар Иван Асен" и изграждането на ново кръгово кръстовище на улица „Пейо Яворов" ще започнат на по-късен етап. Стойността на ремонтите е 498 000 лева, а фирмата, която спечели обществената поръчка, е „Агромах" ЕООД.

Най-голямата нова детска площадка ще бъде тази пред сградата на НАП. За нея са заделени 45 000 лева, като при изграждането й няма да бъдат засегнати зелените площи в района. Нови детски съоръжения ще се появят още в парк „Бачиново" - на стойност 25 000 лева, на улица „Победа", която ще струва 35 000 лева, и пред читалището в квартал „Струмско", чиято стойност е 15 000 лева.

Сред новите придобивки в областния център на Пиринско ще се нареди и мултифункционална спортна зала в двора на III Основно училище. Нейното изграждане ще започне през юни, като по график трябва да е готова за първия учебен ден. За изграждането й са заделени около 920 000 лева, които са целева държавна субсидия.

30 000 лева са определени за ремонт и възстановяване на спирките на градския транспорт в Благоевград. Експерти от община Благоевград са констатирали, че както при автобусните спирки, така и при някои спортни площадки, ремонтирани през 2012 г., вече се налага основен ремонт поради вандалски прояви и унищожено общинско имущество. В момента се избират места за изграждане на нови чешми с автоматичен режим на водоподаване. Освен за удобството на гражданите, те ще спомогнат и за пестенето на вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай