Арестуваха въоръжен сериен обирджия в Бургас

Арестуваха въоръжен сериен обирджия в Бургас | StandartNews.com

Грабил магазини, за да си плаща наема в хотел

Полицаи арестуваха сериен крадец, извършвал въоръжени обири в денонощни магазини в Бургас. 33-годишният бандит е заловен миналата нощ, след поредния среднощен удар. Той влязъл в малък супермаркет на ул. "Гладстон" и насочил срещу продавачката нож. След това й наредил да му предаде всички налични пари в касата. Изплашената жена веднага извадила оборота от близо 1000 лева и му го дала. След като въоръжения избягал с парите, тя повикала полиция. Униформените успели да разпознаят крадеца от записите на охранителните видеокамери, макар да е криел лицето си с шал и качулка. Още същата нощ те го арестували в хотел в центъра на Бургас, където той живеел.

До момента е ясно, че криминално проявеният бургазлия е извършил общо три обира през последните пет дни. На 18 януари призори той ограбил 270 лв.,като заплашил с нож 25 годишна продавачка в денонощен магазин, разположен на бургаската улица „Славянска". Четири дни по-късно опитал да ограби по същия начин павилион на ул. "Демокрация", като причакал продавачката непосредствено преди да отвори. Тя обаче не загубила самообладание и успяла да затвори вратата на павилиона преди да влезе непознатия, като натиснала «паник-бутон» и повикала помощ.

Арестуваният К.Д. е направил пълни самопризнания за трите престъпления.

"Установено е, че К.Д. използвал парите от грабежа за да преживява и заплаща хотелските си разноски. По думите му започнал да извършва криминалните деяния, тъй като след прибирането си от чужбина, където живял със семейството си, изхарчил спестените пари, а не могъл да си намери работа", съобщиха от полицията. След като останал без средства за препитание, решил да "заработва" с грабежи. Атакувал основно магазини за хранителни стоки или павилиони. Дебнел отвън и чакал продавачките да останат сами. След това си слагал качулка и шал и въоръжен със сгъваем нож, изпразвал касите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай