Арестуваха уличен в убийство пред съдебна зала

Арестуваха уличен в убийство пред съдебна зала | StandartNews.com

Падеш. Арестуваха пред съдебна зала Кирил Марянски, брат на Стефанка Петрова от село Падеш, по време на делото й за екстрадиция. Това съобщи информационният сайт struma.bg. Двамата се издирват от атинската прокуратура във връзка с разследване за убийството на председателя на българската общност в Атина Росен Христов – Странджата.

Преди няколко дни Окръжен съд – Благоевград постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" за Стефанка Петрова /б.а.-по баща е Мариянска/. Тя и по-малкият й брат Кирил Мариянски са обвинени от гръцките власти за въоръжен грабеж и убийство на Странджата, извършени на 24 ноември 2011 г. Трупът на известния нашенец е открит на 28 ноември.

Стефанка бе задържана от полицаите на 21 юни в родното й село, в дома на възрастни хора, за които се грижела по социална програма. От брайт й Кирил, който работи като строител в столицата, нямаше и следа, двата му мобилни телефона бяха изключени. Двамата първо са взели насилствено от Росен Христов два мобилни телефона, лаптоп и куфар с лични документи, а после са го умъртвили. Гръцкото обвинение към тях е за предумишлено убийство с користна цел, а наказанието може да е и доживотен затвор. Има европейска заповед на гръцките колеги за екстрадицията само на Стефанка Петрова, но обвиняем заедно с нея е и брат й. В момента се гледа делото по същество – дали има основания за екстрадирането на Стефанка в Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай