Арестуваха баба заради боен арсенал в дома й

Арестуваха баба заради боен арсенал в дома й | StandartNews.com

Пенсионерка се озова в ареста заради съхранение на боеприпаси в дома си. Полицаи провели акция в разложкото село Горно Драглище в петък през деня. Те извършили проверка в частен дом.

В къщата на 71-годишната Цветанка Р. Са намерили цял боен арсенал. Намерени и иззети от различни помещения са седем ловни патрона, четири ръчни гранати, четири запалки за ръчни гранати, две шашки тротил, шест бойни патрона и газов пистолет, които са забранени от закона.

Възрастната жена е задържана със заповед в ареста до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Предполага се, че оръжието и боеприпасите са на неин родственик, който тя прикрива.

Боеприпаси са открити и в къща в сатовчанското село Фъргово при друга полицейска операция. В частния дом и в прилежащи към него постройки, обитавани от 29-г. местен жител Г.А./29г./, са намерени пушка и 10 патрона за нея, а в постройка в местността Селище са спинани още една пушка и 10 боеприпаси за същата. За намерените вещи не са представени необходимите документи за притежаването и съхранението им.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 от НК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай