Ардинско все още без ток

Ардинско все още без ток  | StandartNews.com

Броят на населените места без достъп в област Кърджали е сведен до 33. Без електрозахранване са 172 села, без вода – 119. Продължава ремонта на авариралия електропровод между между Кърджали и Смолян, който захранва подстанцията в Ардино, съобщават от Областния кризисен щаб.

Удвоени са екипите на ЕСО и ЕВН. Придружават ги аварийни групи на Горското с моторни резачки и доброволци-дървосекачи. Осигурени са и верижни машини. Коли на Пожарната превозват агрегат за помпената станция в Студен кладенец, носят и гориво за животновъдна ферма в Мак.

През последното денонощие сигналите за произшествия, на които са се отзовали от ПБЗН, са 21. Половината от тях са за оказване на медицинска помощ, останалите – за отстраняване на опасни предмети, снабдяване с гориво и др.

Общинският кризисен щаб в Момчилград реши, считано от 14 часа днес, да бъде отменено бедственото положение в общината. Броят на населените места без ток и вода там са 15. 11 екипа на ЕВН работят по възстановяване на ел. мрежата. Най-късно до 2 дни се очаква да бъдат отстранени всички аварии по селата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай