Ардино с 10 проекта за 5 млн. лв. по национални програми

Ардино с 10 проекта за 5 млн. лв. по национални програми | StandartNews.com

Кърджали. Община Ардино внесе 10 проекта на стойност близо 5 млн. лв. за финансиране по различни национални програми, съобщи кметът Ресми Мурад. По думите му тази година инвестиционният климат на територията на общината значително се е променил благодарение на положителната нагласа на правителството към малките населени места. „Правителството на Пламен Орешарски вече чува и проблемите на малките общини", коментира още Ресми Мурад.

По програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" община Ардино кандидатства с проект за изграждане на нова сграда за автогара, отговаряща на всички нормативни изисквания. Другият проект е за реконструкция и рехабилитация на местен път Сполука – Любино - Латинка.

Родопската община е входирала в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към екоминистерството проект за подмяна на вътрешната водопроводна мрежа в селата Падина и Млечино, както и за водоснабдяване на група населени места - Башево, махала "Шума", Горно Прахово от местността „Догру" в землището на Търна, кметство Долно Прахово.

По „Красива България" Ардино кандидатства за обновяване сградите на кметствата в Жълтуша и Русалско, църквата „Св. Архангел Михаил" в Ардино и джамиите в Ардино и Млечино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай