Ардино посреща гости от Сардиния

Ардино посреща гости от Сардиния | StandartNews.com

Кърджали. Кметът на Ардино Ресми Мурад и Франко Бранка, управител на ИМА Консултинг от италианския остров Сардиния, обсъдиха възможностите за разработване на съвместни проекти за трансгранично сътрудничество, които да подобрят живота на хората в селските райони и да задържат младите.

В срещата участва и Изет Шабан, председател на Управителния съвет на „Местната инициативна група" (МИГ) в Ардино. В родопската община Франко Бранка посети туристическия комплекс „Белите брези", уникалната забележителност и символ на Ардино – Дяволският мост, тракийското светилище „Орловите скали".

„За втори път идвам в Източните Родопи. Възхитен съм от природата, гостоприемството и храната", заяви Бранка. Той подчерта, че регионът има потенциал за развитие не само в сферата на туризма, но най – вече изключително амбицирани хора да реализират различни проекти.

Гостът от Сардиния обасни, че фирма „Консултинг" има 30-годишен опит в разработването и осъществяването на международни проекти за сътрудничество. От няколко години разполага с офис и в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай