Апаши посегнаха на дарения за болен младеж

Апаши посегнаха на дарения за болен младеж | StandartNews.com

Благоевград. Крадци не се посвениха да задигнат кутия за дарения, които се събират за болен ученик. Сигнал за наглата и дръзка кражба е подаден в сряда в 01 РУП – Благоевград.

Установено е, че около 18:30 часа в понеделник е извършено посегателството. В кутията за благотворителност е имало близо 1000 лева, тя е била поставена в сградата на търговски център в центъра на града. По случая е образуван заявителски материал. Всички прояви от коледната и новогодишната програма на общината бяха под мотото „Благоевград за Мишо" и с благотворителна цел. Набираха се средства за 18-г. ученик от Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий" Михаил Николов. Той е прикован към леглото след скок в плитък басейн от голяма височина. Резултатът е ужасен - момчето счупва вратен прешлен. В края на тази учебна година ще е абитуриент. На много места в града бяха поставени кутии за събиране на средства.

Благоевградската полиция разследва и друга кражба. Неизвестни апаши разбили входната врата на магазин за продажба на хранителни стоки. Те се вмъкнали в търговския обект в центъра на града към 04,40 часа в сряда. Задигнати са всички цигари - 42 стека от различни марки. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай