Апаш крие боен арсенал, дрога и крадени вещи в дома си

Апаш крие боен арсенал, дрога и крадени вещи в дома си | StandartNews.com

Двама обирджии на автомат за кафе в курорта Банско бяха заловени от криминалисти. По-късно се оказа, че единият съхранява в дома си наркотик, оръжие, крадени предмети. Сигнал за обран монетен механизъм от машина за топли напитки в града под Тодорка е получен на телефон 112. Приблизителната нанесена щета е за около 600 лева.

След незабавно проведени издирвателни мероприятия полицейски служители на РУ-Банско са установили, че извършители на деянието са 19-г. Д.Г. 26-г. И.М. от гоцеделчевското село Мусомища. Полицаите са извършили проверки в обитавани от двамата апаши жилища и прилежащи към тях постройки. В дома на по-възрастния крадец са открити и иззети нерегистриран по надлежния ред газов пистолет с 4 патрона за него, още два патрона за друго огнестрелно оръжие, музикален смесителен пулт, диджей пулт, музикален аудио-дек и осветително тяло за светлинни ефекти.

В прилежаща към къщата постройка са намерени и иззети 4,86 кг. Канабис и сак с части от монетници, каси и монетни механизми от кафе-автомати, както и инструменти за взломяването им. Срещу двамата апаши е образувано досъдебно производство. Работата по разплитането на престъпната им дейност продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай