Апартамент се взриви заради теч на газ

Апартамент се взриви заради теч на газ | StandartNews.com

Шумен. Пропан-бутан изтече от газова бутилка и взриви апартамент на улица "Македония" в Шумен. 86-годишният собственик на жилището Димитър Иванов е пострадал при инцидента, съобщават от БГНЕС.

Пострадалият мъж е откаран с линейка в спешно отделение с видими обгаряния. "В момента обработваме раните му", обяснява за БГНЕС д-р Недко Тодоров, началник на отделението.

Очевидци твърдят, че взривът е станал в 11.07 часа. Възрастният мъж е топлил боб на газов котлон на терасата. Обядът му изкипял и течността загасила пламъка. Тъй като котлонът нямал защита, газта продължила да изтича и изпълнил терасата. Най-вероятно пенсионерът се опитал да запали котлона отново, след като видял, че няма пламък. Последвала мощна експлозия.

"Получило се е загазяване на целия апартамент. Добре, че не се е взривила и самата бутилка, а само изтеклия газ, пораженията щяха да са много по-големи". Това каза началникът на шуменската пожарна Иван Иванов. На терасата е имало и друга, по-малка газова бутилка, но тя е невредима.

Всички врати и прозорци в жилището са избити след взрива. Няма поражения по другите апартаменти във входа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай