Англичани вдигат болница в Хасково

Правят центрове по кардиология, онкология и лечение на диабет

Англичани вдигат болница в Хасково | StandartNews.com

Хасково. Английска компания иска да изгради болница в Хасково. От Symbiosis Healthcare са избрали за място сградата на недовършения Хирургически блок, съобщиха от местната общинска администрация.

Чуждите инвеститори, които възнамеряват да  създадат специализирана болница с центрове по кардиология, онкология и лечение на диабет, вече са провели първоначални разговори с кмета на града Георги Иванов и шефа на Общинския съвет Иван Иванов. За воденето на реални преговори обаче местният парламент трябва да упълномощи кмета.

За недостроената сграда все още се водят съдебни дела за собствеността между Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково и общината. Преди време съдът реши, че сградата е собственост на акционерното дружество, а постройката е била апортирана като дял от общината. Сега тя се води в активите на болницата. Местните общинари поискаха в официално писмо от Министерството на здравеопазването да се откаже от претенции за собственост, с мотиви, че ведомството не е проявило инициативи за развиване на здравни услуги на този терен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай